Bitcoin Slides tot $10.300

Bitcoin is de dag begonnen met het posten van kleine verliezen. In de perstijd wordt de grootste cryptocurrency per marketcap verhandeld bij $10.321,88 (-1,12%), volgens CoinMarketCap. Grafiek van het USD/BTC-handelspaar van EXANTE Van zijn kant is Ethereum gedaald tot $326.24 (-3.92%), terwijl XRP met 3.18% is gedaald en nu handelt bij $0.224. FxPro’s team van analisten zegt:

„Bitcoin is niet gestopt met vallen na de laatste correctiefase op 21 september. Vanochtend heeft de referentiecrypto bijna 2% van zijn waarde verloren en handelt nu met ongeveer $10.300. Daarom reageert Bitcoin op de groei van de dollar ten opzichte van bijna alle valuta’s en op de onzekerheid rond het economische panorama, factoren die een negatieve invloed hebben op risicodragende activa.

De angst voor een tweede golf van de coronaviruspandemie heeft ook een extreem negatieve invloed op de traditionele markten. Sinds institutionele beleggers toegang hebben gekregen tot Bitcoin, heeft de munt samen met de rest van de markt geleden onder wereldwijde correcties.

Hoewel Bitcoin momenteel daalt, is de dominantie-index van de crypto in de loop van de week met bijna 1,5% gestegen. Dit kan suggereren dat de angst voor andere cryptos nog groter is. Terwijl Bitcoin steeds weer bewijst dat het in staat is om terug te groeien, kunnen altcoins er niet over opscheppen.

Het handelsvolume van Bitcoin is nog steeds relatief laag met ongeveer $24B. Hoewel toen de prijs van de crypto in 2017 zijn hoogtepunt bereikte, werd een vergelijkbaar handelsvolume als een historisch hoogtepunt beschouwd, is nu niemand meer verrast door rally’s, zelfs niet boven $70B. Een aanzienlijk hoger bedrag aan fondsen in omloop fungeert echter als een beperking van de prijssprongen in beide richtingen.

In de nabije toekomst zal de ontwikkeling van de situatie op de traditionele markt een indicator worden voor de dynamiek van de Bitcoin-prijzen“. Volgens CoinMarketCap’s ranking staan 8 valuta’s in de top 10 in het rood. De marktcap van alle valuta’s die in CoinMarketCap worden genoemd, blijft op $325.487.834.227 staan.

Comments are closed.