Bitcoin och Ethereum som hålls på börser sjunker till ett lågår på flera år, här är varför

Lucrative DeFi-investeringsmöjligheter och ökat deltagande från institutionella investerare driver mängden Bitcoin och Ethereum som hålls på börser till nya nedgångar.

Den senaste globala utvecklingen har satt fokus på kryptovalutasektorn när människor över hela världen börjar ifrågasätta beslutsprocessen hos regeringar och centralbanker.

Flera mått som den ökande mängden Ether (ETH) och Bitcoin Evolution som är låsta i DeFi, stigande transaktions- och on-chain-aktivitet och de fallande BTC- och Ether-reserverna för toppbörser visar att investerare blir alltmer intresserade av kryptovaluta.

Data från CryptoQuant, ett analysföretag på kedjan, visar att när Ether (ETH) etablerade en ny rekordhög nivå över $ 1500 den 2 februari fortsatte mängden Ether som innehöll på alla centralbörsreserver att sjunka till nya lägsta nivåer som symbol. innehavare drog tillbaka sina mynt.

Många analytiker tror att den snabbt växande DeFi-sektorn, lanseringen av Eth2 och ökat deltagande från institutionella investerare är de främsta orsakerna till nedgången i BTC och Ether på centraliserade börser.

Ökningen av DeFi och avkastningslantbruk

Varje vecka verkar antalet deltagare som interagerar med DeFi-sektorn nå en ny höjdpunkt och från och med den 2 februari har det totala värdet låst i DeFi-plattformar nått 28,67 miljarder dollar.

Data från Defi Pulse visar att majoriteten av DeFi-plattformar är byggda på Ethereum-nätverket och kräver att Ether ska transakera med protokollet. Förutom att erbjuda attraktiva sätt att tjäna en avkastning genom att helt enkelt låna ut Ether riktas en ökande mängd av det tillgängliga utbudet till DeFi-relaterade aktiviteter och inte tillgängligt för handelsändamål.

Ett liknande fenomen händer med BTC eftersom innehavare som vill delta i DeFi-utrymmet utan att sälja sin Bitcoin har förpackat dem i ERC-20 syntetiska versioner av Ether.

Plattformar som REN och BadgerDAO leder i denna ansträngning och en liknande tömning av den tillgängliga Bitcoin-leveransen kan också bidra till att höja priset på BTC.

Eth2 och utökad låsning

Sedan lanseringen av Beacon-kedjan den 1 december 2020 har Eth2-avtalet gjort det möjligt för tokeninnehavare att sätta sin Ether i det nya PoS-avtalet genom att bli validerare för nätverket.

Data från Eth2 Launch Pad visar att det för närvarande finns 2.907.298 eter till ett värde av totalt 4,39 miljarder dollar i nätverket och tjänar en beräknad APR på 9,2%

Kontraktet har ett flerårigt åtagande, men för innehavare som vägrar att tappa risken och volatiliteten med DeFi-avkastning, erbjuder Eth2-insättning ett sätt att tjäna en avkastning över tiden snarare än att låta tokens sitta på börser eller i kalla plånböcker.

Institutionella investerare börjar se Ether-värdet

Sedan 2020 har Bitcoin fått den största delen av uppmärksamheten från den institutionella investeringsmassan när investerare som MicroStrategys VD Michael Saylor går i spetsen genom att köpa upp enorma summor Bitcoin och tweeta oavbrutet om dess beräknade framtida värde.

Nu när Bitcoin är mer än ett decennium gammalt och ses som mer etablerat, är företag alltmer öppna för att leta efter nästa stora möjlighet som kryptovalutasektorn har att erbjuda. Med explosionen av DeFi och dess nuvarande beroende av Ethereum-nätverket blir Ether snabbt ett rekommenderat val för institutionella investerare.

Grayscale Investments stängde tillfälligt sina olika kryptoföretag för nya investeringar i slutet av december efter prisökningen på Bitcoin, men inflödet återupptogs i början av januari och deras totala Ether-innehav har ökat med 242% under de senaste 3 månaderna.

Coinbase noterade också i sin årliga 2020-granskning att institutionella investerare i allt högre grad ser Ether som en värdebutik med „ett växande antal“ av sina institutionella kunder som tar en position i token på grund av den starka avkastningen som erbjuds.

Börsen noterade också att medan en majoritet av deras kunder köpte BTC under 2020 såg Ethers starka avslut på året att det överträffade BTC när det gäller pristillväxt och detta är en trend som har fortsatt till 2021.

DeFis fortsatta tillväxt, locket till Eth2-kontraktet och ökat deltagande från institutionella investerare är alla signaler om att Eth-priset kan fortsätta att stiga.

Comments are closed.